Livrare gratuită pentru comenzi peste 500 lei. Avem peste 10000 de produse!
Telefon: 031 005 0399
My Cart

Termometre

pe pagină
Ordine descrescătoare
pe pagină

Termometrele sunt instrumente care măsoară și indică temperatura aerului, apei, a corpului uman, a suprafețelor sau a altor substanțe, utilizând diferite principii fizice (precum dilatarea mercurului) și scale gradale. Sunt folosite în uz casnic, medicină, industrie, cercetare și alte domenii.

Pe Cartomed vei găsi:

  • Termometre non contact: folosind radiația infraroșie, măsoară temperatura corpului uman sau a suprafețelor fără a fi nevoie de contact fizic și afișează valorile în °C.
  • Termohigrometre digitale: măsoară temperatura aerului și umiditatea ambientală și afișează valorile în °C și procent de umiditate relativă (%RH).
  • Termometre de frigidere: măsoară temperatura interioară a frigiderelor și congelatoarelor, folosind dilatarea lichidelor termometrice.
  • Termometre digitale: măsoară temperatura corpului uman prin contact direct (oral, axilar sau rectal), afișând pe un ecran digital temperaturile în °C.
  • Termometru ureche: măsoară temperatura corpului prin canalul auditiv folosind tehnologia infraroșu.
  • Monitor de febră 48h: monitorizează permanent temperatura corpului timp de 48 de ore și înregistrează variațiile temperaturii în °C.
  • Termometru de baie pentru copii: măsoară temperatura apei din cadă, asigurând confortul bebelușilor la băiță.
  • Termometru infrared: măsoară rapid temperatura obiectelor, lichidelor sau corpului uman, fără contact direct, afișând valorile în °C.
  • Termometru ecologic cu galium: măsoară temperatura corpului uman sau a mediului prin dilatarea galiului, afișând temperatura în °C.

 

Cum se utilizează corect un termometru digital pentru a măsura temperatura corporală?

De la naștere până la vârsta de 5 ani, cel mai frecvent mod de a lua temperatura unui copil este sub axilă. În general, cel mai precis mod de a lua temperatura este metoda rectală, deoarece oferă o măsurătoare directă a temperaturii interne a corpului.

Pentru început, spală-ți întotdeauna pe mâini înainte de a lua temperatura și dezinfectează termometrul înainte și după utilizare.

  • Metoda axilară (folosită cel mai frecvent pentru nou-născuți și copii mici): Pune vârful termometrului în centrul axilei, strânge brațul copilului pe lângă corp și lasă termometrul în poziție fixă timp de aproximativ 1 minut, până când auzi „bipul”. În final, scoate termometrul și citește temperatura.
  • Metoda orală (folosită, de obicei, la copii mai mari de 5 ani):  așează cu grijă vârful termometrului sub limba copilului. Cu gura copilului închisă, păstrează termometrul în poziție fixă timp de aproximativ 1 minut până când auzi „bipul”. Scoate termometrul și citește temperatura.
  • Metoda rectală: Folosește un termometru rectal numai dacă te simți confortabil să faci acest lucru și dacă un reprezentant medical ți-a arătat cum să faci asta în siguranță. Introdu ușor vârful termometrului în rect (aproximativ 1-2 cm) și așteaptă semnalul sonor. Această metodă este adesea utilizată la nou-născuți pentru o precizie mai mare.

Cât de precise sunt termometrele non-contact și cum funcționează?

Atunci când sunt utilizate corect, termometrele cu infraroșu sau fără contact sunt la fel de precise ca termometrele cu contact. Acestea funcționează prin detectarea radiației infraroșii emise de suprafața pielii. Energia este colectată printr-o lentilă și transformată într-o valoare a temperaturii. Procesul este complex, dar de obicei durează doar câteva secunde.

Termometrele de acest tip sunt ușor de folosit, necesitând o interacțiune minimă cu persoana căreia i se măsoară temperatura. Tehnologia avansată permite citirea precisă în câteva secunde.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat