Livrare gratuită pentru comenzi peste 500 lei. Avem peste 10000 de produse!
Telefon: 031 005 0399
My Cart

Teste glucometru

pe pagină
Ordine descrescătoare
pe pagină

Testele de glicemie măsoară nivelul de glucoză din sânge și sunt esențiale pentru monitorizarea diabetului. Ele sunt necesare pentru că ajută la ajustarea tratamentului și prevenirea complicațiilor (episoade hipoglicemice sau hiperglicemice).

De pe Cartomed.ro poți achiziționa:

 

De ce este important să îți testezi glicemia acasă?

Nu toate persoanele cu diabet trebuie să își verifice glicemia în fiecare zi, însă unii dintre cei cu acest diagnostic trebuie să o verifice de mai multe ori pe zi. De obicei, diabeticii își testează glicemia înainte de mese și la culcare cu scopul de a ajusta dozele de insulină sau tratamentul, dar și pentru o simplă monitorizare regulată. Testând glicemia frecvent, poți preveni crize de hipoglicemie sau hiperglicemie.

 

Ce se întâmplă dacă îți măsori glicemia imediat după masă?

Este posibil ca după ce servești masa, nivelurile de glucoză să fie mai ridicate decât de obicei deoarece imediat după ce mănânci, glucoza din alimente începe să fie absorbită în sânge. Testele de glicemie se recomandă, de obicei, în condiții de repaus alimentar (la 1-2 ore după masă sau înainte).

 

Cum influențează stresul și somnul nivelul glicemiei?

Stresul eliberează anumiți hormoni în corp (cortizol, adrenalină), care duc la creșterea nivelului de glucoză în sânge. În schimb, somnul reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) care crește nivelul de zahăr în sânge. Un somn odihnitor ajută la reglarea organismului în ceea ce privește echilibrul glicemic.

 

Cum influențează alimentele consumate rezultatele testelor de glicemie?

Există alimente bogate în carbohidrați, precum: pâine, paste, deserturi, produse de patiserie, care cresc glicemia. În plus, fructele bogate în zahăr, băuturile îndulcite, legumele cu amidon pot influența nivelul glicemiei. De aceea se recomandă testarea la 1-2 ore după masă.

 

Poți reutiliza benzile de testare sau acele pentru glucometru?

Benzile de testare se folosesc o singură dată. Ele nu se pot refolosi pentru că reacționează chimic cu o singură probă de sânge. Odată folosită, banda nu mai poate oferi un al doilea rezultat corect. Reutilizarea benzilor duce la rezultate inexacte. În plus, există și riscul contaminării, în special dacă banda intră în contact cu bacterii.

Cum ar trebui să păstrez și să utilizez corect materialele pentru testarea glicemiei?

Medicul tău îți va oferi instrucțiuni complete pentru depozitarea și utilizarea eficientă a materialele pentru testarea glicemiei. Păstrează benzile de testare în ambalajul original, la un loc uscat, ferit de umiditate și temperaturi prea ridicate sau prea scăzute. Poți verifica periodic data lor de expirare pentru a te asigura că sunt în termen de utilizare.

Acele de glucometru sunt de unică folosință și trebuie aruncate la gunoi după utilizare. Glucometrul trebuie curățat ocazional și păstrat în condiții sterile, la un loc sigur și uscat. Urmează mereu instrucțiunile producătorului de pe fiecare dispozitiv medical și ia în considerare îndrumarea medicului tău.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat